15 dagar kvar!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Gotlandsbesök dag 2

I morse vaknade jag av att katterna sprang fram och tillbaka över mig. Tillslut gav jag upp och gick ur sängen. Ställde mig och tog en lååång dusch. Så underbart att duscha på morgonen. Blir så otroligt pigg! =o). De andra var vakna när jag kom ut, vi åt en lika god frukost idag. Satt och pratade och tog det lugnt.

Vi gjorde oss i ordning och sedan bar det av ner till stan. Parkerade i Akilles och gick sedan svängen nere på stan. De satt många där nere och sålde jordgubbar, blåbär och kantareller. Världens största kantareller hade en tjej hittade ut i Åtvidaberg. Kanske dit man skall ta med korgen och gott sällskap och plocka lite! Vi gick på Gina Tricot och shoppade lite, vidare ner på  LEO-gallerian. Där vi besökte den nya skoaffären. Blev ett par skor rikare! Behövs det? näää men är kul!!!

Sen började vi gå uppåt filbyter igen, gick in på Cafe Berget och åt lunch. Jag tog pannkakor med sylt och mormor + K Toast med parma och brie. Mätta och belåtna gick vi upp och tog bilen hem till Ryd. Blev ett kopp kaffe innan de skulle bege sig till Norrköping och Bauhause för att köpa kakel och lite annat smått och gott till lägenheten.

Tack för en underbar helg! Så roligt att ha er på besök. Vi syns snart igen


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Gotlandsbesök dag 1

På tisdagskvällen så kom mormor och hennes sambo K hit, De skulle göra lite ärenden på på Ikea och stan.
Jag jobbade på tisdagskvällen, men tur att jag har en sådan underbar sambo. Han fixade maten och allt sådant. Kl 21 slutade jag då kom jag hem och var lite social innan vi alla stöp i säng.
Hade lite sovmorgon, vi var inte uppe förrän vid 09. Åt en mysig frukost och sedan gjorde vi oss i ordning. Dags för att invadera Ikea!

Dags för mormor och K att välja garderober och lite inredning till nya lägenheten. Vi tillbringade 3,5 timme på Ikea. Jag kom hem med lite smått och gått. Och mormor en aning fattigare =) Det kommer bli SÅ snyggt i lägenheten!! Vi åkte vidare till gubbdagiset Jula =). Där köpte jag nya resväskor. De hade ett erbjudande två väskor för 399 istället för ordinarie pris 799kr. Toppen nu till semestern!



Senare på kvällen så lagade jag och mormor något jättegott
Vi hade potatis till istället. Men går ju vilket som! Vi drack ett vitt vin från systemet som hette Sankta Anna.
Sedan blev det vaniljglass med kravodlade jordgubbar. Vi rullade till soffan och blev sittandes där till det var dags att gå och lägga sig!

Lax på rödbetssallad med quinoa, spenat, fetaost och valnötter

ca 30min


4 st laxfilébitar, à 100 g
3 st rödbetor
1 påse babyspenat
1 st rödlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta(or),
finhackad 2 dl quinoa
4 dl grönsaksbuljong
2 msk citronsaft
100 gram fetaost, mager, 10 %
salt och peppar
 6 st valnötter



Tillagning

1.Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter. Låt svalna lite.

 2. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar.

3. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lite nytt i garderoben

Slutade tidigt på jobbet idag, skulle åka ner och boka en klipptid. Hade hoppats på att det skulle finnas någon tid idag men icke. Men är inte hela världen. Jag fick en klipptid nästa tisdag, lagom det. Då hinner jag fundera ut vad jag vill ha frisyr.
Gick en sväng på Hm och Gina. Hittade lite smått och gott!


Så söt, perfekt till Mallis =)

nästa klänning var också så himla söt
https://www.ginatricot.com/#/product/27226541

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mallorca

Äntligen har jag och älsklingen bokat våran resa. Det blir en vecka till Alcudia, kommer bli helt underbart. Bra väder, värme, fint hotell och sen att jag får vara med min älskling såklart!
Grym vecka! Inte många dagar kvar nu!
http://www.fritidsresor.se/resa/spanien/mallorca/alcudia/lagenheter-orquidea-playa/?season=sommar-2010


Här är våran pool!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bio igen =)

Sådär, nästan nyss hemkommen från stan, har varit på bio tillsammans med min allra bästa vän Linda <3. Och vi var såklart och såg Harry Potter och halvblondsprinsen! Har jag sett alla de andra fem filmer så måste jag ju se den här med. Är fortfarande två filmer kvar! Tror jag måste läsa de två böckerna igen, minns inte riktigt vad som händer i dom =0).

Tyckte filmen var väldigt bra, men de hoppar över väldigt mycket. Tar inte med saker som står i böckerna. Filmen är ju redan 2,5 timme lång. Tror inte jag skulle orka se hela om de tog med allt. Tack gumman! Var roligt att träffa dig igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tomas Ledin

Igår var vi på Tomas Ledin ute vid Bergsslussar. Så otroligt mysigt, satt på en filt och åt remar. Och lyssnade på Tomas Ledin. Kan sommaren bli bättre? han är ju sommaren. Hur många gånger har jag inte lyssnat på hans låtar. De sitter ju in etsade i huvudet =P. Han spelade låtar från 70,80 och 90-talet. Fick höra min favorit låt - Snart tystnar musik! Han drog väldigt mycket folk. Ca 2000 gissar jag och älsklingen på!

Kl 21.04 kom han in på scenen och började låten med "Just nu". slut var det kring 23 tiden. Vi gick dock lite tidigare för att
överhuvudtaget kunna ta oss ut med bilen.  En väldigt trevlig kväll med väldigt bra sällskap! Älskar dej och det vet du!




Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ice Age 3


Igår efter många timmars jobb både för mig och älsklingen. Valde vi att ta bilen ner på stan och gå och titta på Ice Age. Kände att det var ett måste. Har ju sett de andra två filmerna och skrattat så jag har gråtit. Gjorde jag/vi igår med.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen, nu blir det köra av!

Den 11 juni var jag och Linn på handledarkurs på körskolan Waséns här i stan. Sen skall det ju skickas in en massa papper som jag skall ha skrivit under, hälsodeklaration m.m. Sen skall det skickas in papper till Länsstyrelsen igen och då är det Linn som skall granskas. Men med tanke på semester tider och allt så har det tagit lite tid.

 Så idag trillade pappret ner i brevlådan, och där står det att Linn är en godkänd handledare för mig. Så nu är det bara ut och köra.

Blir premiär-körning ikväll. Så roligt



.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bakdag

Idag är jag ledig från jobbet, vad passar då inte bättre att baka lite. Toppen att ha bröd i frysen, när jag och älsklingen var och handlade här om dagen så pratade vi just om vad DYRT bröd är att köpa. Helt otroligt!

Idag blev det Ciabatta som jag bakade - toffel läste jag på nätet att italienarna kallar det  =). Jaja vi får väl äta tofflor då!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jobb och middag

Igår jobbade jag min riktiga första arbetsdag på nästan en vecka. Kändes bra att börja med en kort förmiddagstur 06-12. Skönt att få rutin på dagarna igen, och vara tillbaka på jobbet. Går ju på semester om några veckor igen.

Då blir det utlandet med älsklingen, vad jag längtar!

Igår efter jobbet så fixade jag lite ärenden på stan och så, cyklade hem och sov en stund på soffan. Var dels för att orka gå ut och äta sen på kvällen med älsklingens mormor och morfar som är på besök här nere i Linköping. Vi hade tänkt att cykla ner och möta upp dem. Men icke! Fick bli bussen ner, regnet öste ner och vattnet forssade fram på gatan. Väl nere på stora torget så slog vi sällskap under paraplyerna =)
Vi hade valt att äta på restaurang Afrodite

Förrätt
Plocktallrik med tzaziki, melitzanosalata halloumi, kalamari, fetaost och friterad squash

Varmrätterna vi valde
Souvlaki  grillspett på fläskfilé serveras med tzaziki & friterad squash
Biffteki á la Cypriot - grillad hackad köttfärs biff med cypriotisk kryddblandning serveras med tzaziki & friterad squash
Grillade Lammracks  serveras med tzaziki & friterad squash


Efterrätt
Hemgjord panacotta
Vaniljglass med varm hjortronsylt med bananer & chokladsås
Grekisk yoghurt med honung och nötter

Till det underbart gott vin och öl. Tack för en otroligt trevligkväll! Sen tog jag och och min älskling bussen hem och B+I tog en promenad tillbaka till sitt hotell. Somnade direkt när jag kom hem!

– med förkärlek för det grekiska köket.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Resultatet från frisbeekvällen

Från frisbeegolfen blev. REGN =)

Vi började vid 18.00, hade gått 11 av 18 hål. Då öppnar himmlen sig och regnet börjar falla, sen började det mullrade,
så vi avbröt och skall köra klart resten en annan gång =).
Det blev beställning av pizza www.onlinepizza.se Så himla gott, och lite vin och öl.

Våran frisbeekväll slutade vid 01 inatt =P. Så tack för et trevlig kväll Jocke och Linn! Snart göra om det, vi måste få veta vem som vinner och förlorar!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dags för mer åska?

Jag är jättetrött, har legat och sovit i ca 1,5 timme nu. Katterna rör sig inte, det ligger också och sover. Men är inga mörka moln på väg in. Är ju svalare luft och det hemska trycket som har varit har väl delvis försvunnit. Konstigt!

Skall i alla fall åka ner och köra ett pass bodypump innan jag fryser mitt kortet. Och tar upp gymmet i slutet på augusti istället.
Så kommer bara bli löpning nu för hela slanten =)



Många tycker löpning är tråkigt! Men jag brukar tänka på dessa saker, hittade precis de punkterna på en sida



  • Lätt-tillgängligt och billigt.
  • Vara ute i friska luften.
  •  Lätt att mäta resultaten.
  •  Snabbt och effektivt för att förbättra konditionen.
  •  Du tränar när du själv har lust.  Du håller ditt eget tempo
  •  Avkoppling för hjärnan.
  • Du slipper tänka.
http://hem.passagen.se/ahgren/lopning.htm

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Frisbeegolf ikväll

Ikväll skall jag och Sebbe, Jocke och Linn ge oss ut i rydsskogen gå gå frisbee banan. Är väl 18 hål, vi får se om vi orkar gå hela och hur lång tid det tar. Är usel på att kasta frisbee, den flyger alltid fel för mig =o).
Är ju kanon väder för det, vindstilla och lagom varmt. Lite kvavt! men men. Det regnar i alla fall inte.
Meddelar vinnare och förlorare sedan =P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En sväng nere på stan

Jag och älsklingen tog en cykeltur ner till staden, dels för att köpa oss varsin frisbee till kvällen. Då vi skall ut med några vänner och spela frisbeegolf =)
Fastnade inne på bokia och kikade på några böcker. Äntligen så tog jag tag i det och köpt de två böckerna jag ha velat ha länge. Perfekt strand och jobb läsning!
Sen hittade jag äntligen något jag har letat efter länge. Fick ju pengar av älsklingen när jag fyllde år för att kunna köpa det. Och hittade det efter mycket om och men på teknikmagasinet.se
Sen blev det en glass på Karamello, smaskens! =)






Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Något väldigt gott


När jag var ner och handlade, så gjorde jag äntligen det jag har glömt det senast 10 gångerna.
Jag köpte äntligen Marabou´s nya choklad SOMMAR.

Marabou har kommit ut med en ny choklad, Marabou Sommar som säljs under sommaren. Den består av deras vanliga mjölkchoklad och frystorkade jordgubbar.




Riktigt god, dock inte så mycket jordgubbssmak som jag hade hoppats på. Får 7/10 möjliga!
Synd att det bara kommer säljas under sommaren.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Piroger

Blev det till kvällsmat idag, köttfärspiroger och sallad. Väldigt gott!






Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Växer så det knakar på balkongen



Såhär ser det ut på våran balkong nu =). Känner mig väldigt duktig som har drivit upp denna planta, från ett sådant litet frö. Vi hade 4 tomat plantor.
Den första åt Spider (katten) upp när den inte hade växt mer än 15 cm. Den andra plantan blåste av när det var storm för ett tag sedan. Men  två har klarat sig genom storm och regn =) Blir allt några godistomater *smarigt*


En mängd olika chiliplantor



Växer hur många som helst senast jag räkande hade vi sammanlagt 10 tomater pågång .
 Nu skall det bara bli röda! =)




Brytbönorna växer också som bara den, vi får se vad som händer.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()