Kettlebells!


Var nere på Campushallen idag och provade en ny träningsform! Shit vad jobbigt men vad roligt! Jag är halt slut i hela kroppen. Blir flera pass, försöka hinna med även när jag jobbar.

Varför börja träna med kettlebells?

  • Träning med Kettlebells gör det roligare och effektivare att bränna fett och sedan hålla formen. Din kropp blir en fettbrännande maskin med proportionerlig muskulatur.
  • Du tränar hela kroppen på bråkdelen av tiden det tar att genomföra ett program på gymmet. Perfekt för småbarnsföräldrar och karriärister med för lite tid över till vad de egentligen behöver. Du kan på bara 10 minuter få en mycket hård helkroppsträning. (Då kan du tänka dig hur det känns efter våra entimmes-pass!!)
  • Du får märkbart mer energi och känner dig inte lika nedbruten i kroppen som man kan känna sig efter ett hårt pass på gymmet.
  • Kettlebellträning ger dig styrka som du har stor användning av i vardagen som tex när du bär matkassar, reser dig ur sängen eller springer till bussen. Allt känns lättare, du får en kropp med väl balanserad tyngdpunkt.
  • Kettlebells kan också vara ett ultimat redskapet för konditionsträning. Både för fotbollspelare, tyngdlyftare och vanliga Svensson. Eftersom hela kroppen får jobba och övningarna har få "vilo-moment" kan det kännas som att springa en mil på fem minuter. När alla muskler skriker efter blod och syre samtidigt får hjärtat jobba hårt.
  • I denna form av träning kommer mycket styrka och explosivitet från mage, rygg, ben och höft. Förutom att balansen i kroppen känns optimal är det även oumbärligt för alla idrottsutövare vare sig det gäller pingis, fotboll eller kampsort.
  • Kettlebells erbjuder också en axel- och ryggmuskulatur a la Herkules. För att bara få ett hälften så bra resultat får du bl a träna aerobics, löpning, styrketräning och gymnastik - hårt och länge.
  • Karaktäristiskt för kettlebellträning är att utnyttja tyngdpunkt och gravitation. Sedan 100-tals år tillbaks har det varit ett oövervinnligt recept för maximerad styrka, flexibilitet, kondition och välbefinnande.
  • Kettlebellutövare upplever snabbt en stor förbättring i vad de annars utövar för idrott. Efter många år på gymmet kan det till exempel vid en viss punkt vara svårt att uppnå önskade resultat. Kb-träning har en förmåga att riva sådana gränser och gör det lättare att fortsätta utvecklas.
  • Dessutom, med rätt teknik, är skaderisken lägre än vid träning med bl a maskiner på gym. Träningsskador var och är t ex ett tämligen obekant fenomen i den ryska armen vari kb alltid använts. Kettlebellen nästintill tvingar kroppen att göra rätt.
  • Kb-träning är också ett fantastiskt redskap att träna grepp och handleder. Övningarna ger dig ett grepp som kan jämställas med bergsklättrare.
  • En kettlebell förhåller sig till hantlar och skivstänger som de i sin tur förhåller sig till gymmets maskiner. Denna rörelsefrihet beror främst på att vikten inte centrerats runt handen som en hantel. Tyngdpunkten hänger istället under handtaget vilket gör kb-träningen un
Hittade denna information: (http://www.kb08.se/varf%C3%B6r-b%C3%B6rja-tr%C3%A4na-med-kettlebells)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny soffa!

Äntligen har vi gjort oss av med den gamla beigea bäddsoffan Som jag och min älskling köpte när vi flyttade ihop! Så den har några år på nacken. Vi har funderat till och från. Men nu så hittade vi den äntligen! Ute på Nordik på Tornby stod den

Våran soffa!

(Inte vårat vardagsrum dock)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tv-kväll

Började kl 20 med jakten på Julia, jag är ju lite musikalgalen. =)

 

NU

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glass

Jag och älsklingen var ute på Tornby och fixade lite ärenden. Där köpte vi årets första glass. Två kulor i en bägare, den var så himla god. Stod där i solen och bara njöt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lite nytt i garderoben!

Självklart måste garderoben fräschas till nu inför våren =). ÄR så mycket underbara färger.

Vita Leggins - Veromoda har tre st i svart och grått med

Spetslinne- Veromoda- 149kr

Rutig skjorta- Gina Tricot- 149kr

Turkosa tröjan- Gina Tricot- 149kr

Grönt Linne- Gina Tricot- 99kr

 

 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sötnosarna!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Äntligen vår!

Har inhandlat lite nya växter och planterat ut på balkongen. Blev en stor skillnad!

 

 



All snö borta, underbart sen när de gröna gräsmattorna kommer!

Skall investera ett bar färglada dynor till stolar med.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bloggtorka

Har inte haft, tid ork, eller lust att skriva något. Kameran har inte varit laddad! Men nu så kanske jag börjar lite smått igen =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()